Wat is een Tiny House?

De naam verklapt het al een beetje, een Tiny House is een klein huisje ontworpen voor mensen die kiezen voor een alternatieve woonvorm. Dit kan uit ecologisch of financieel oogpunt zijn. Een Tiny House kan door het aanbrengen van de nodige voorzieningen ook zelfvoorzienend zijn, denk aan energiebehoefte en milieubelasting.

Wie een Tiny House bouwt, gelooft in het belang van een eenvoudig leven, heeft oog voor het milieu en ervaart het gevoel van vrijheid.

Wereldwijd komen er steeds meer mensen bij die in een ecologisch verantwoord Tiny House (willen) wonen. Dit wordt ook wel de “Tiny House movement” genoemd.  Door terug te gaan naar de basis, wordt het milieu zo beperkt mogelijk belast en wordt er veel minder afval geproduceerd.

De huisjes zijn gebouwd met zoveel mogelijk duurzame materialen en onderscheiden zich door hun praktische vormgeving en slimme indeling. Ze zijn wel klein, maar door creatief om te gaan met de beperkte ruimte zijn alle nodige voorzieningen te realiseren. 

 

Prijzen

De getoonde afbeeldingen op onze website zijn voorbeelden van huizen die we al voor opdrachtgevers mochten bouwen. Elk huis wordt aangepast aan uw wensen, een offerte kan echter pas worden gemaakt als wij weten welk te bouwen model  met de daarbij behorende specificaties.
Prijzen van de getoonde TH liggen tussen de  €.55.000,00 en €. 95.000,00. 

Het laten bouwen van een Tiny House is maatwerk. Mocht u van plan zijn om bij ons een Tiny House te laten bouwen en benieuwd of het financieel haalbaar is, dan verzoeken wij u  een afspraak maken. 


 

Stappenplan

Hieronder hebben wij een eenvoudig stappenplan voor u uitgeschreven:

- U heeft zich breed georiënteerd via de bestaande sociaal mediakanalen en websites en heeft uw oog op ons laten vallen.

- U kunt ons telefonisch  benaderen voor het maken van een afspraak in de werkplaats voor  een eerste kennismaking. In dit vrijblijvende gesprek kijken we of wij de juiste partij zijn om een volgende stap te maken.
In dit gesprek komen alle facetten aan bod, van formaat/ ontwerp/ budget/ vervoer ed.
 

- Voordat een offerte gemaakt kan worden is het belangrijk dat er een ontwerptekening is, deze heeft u al of laat deze door ons, tegen vergoeding, maken.

- Specificaties  kunnen kenbaar gemaakt worden op onze online configurator.

- Nu hebben we alles compleet voor het maken van een offerte.

- Worden we het eens na het uitbrengen van de offerte, dan kunnen we een bouwblok gaan reserveren. 

- Helaas kunnen wij u niet helpen bij het vinden van een staanplaats.

 

Waarom een Tiny House van Bosman?


- Met onze meer dan 32 jaar ervaring in bouw, interieur en verbouw, bent u bij ons verzekerd van een degelijk gebouwde constructie welke garant staat voor jaren lang woonplezier.

- Door de grote mate van betrokkenheid bij ons werk en respect voor mens en milieu, 
gebruiken wij goede en duurzame producten.

- Met een ontwerp van Bosman laten wij u zien wat er zoal in een Tiny House mogelijk is.
In onze modellen maakt u kennis met onze creativiteit en gevoel voor ruimte, maar ook
uw eigen inbreng is mogelijk. 

- De bestaande modellen, of uw eigen ontwerp, kunnen naar al uw persoonlijke wensen worden aangepast van eenvoudig tot exclusief. Denk hierbij aan de keuken, badkamer en kasten enz..

- Door onze veelzijdigheid en ervaring streven wij altijd naar het beste eindresultaat.

- Wij bouwen onder leveringsvoorwaarden en zijn aangesloten bij een geschillen
commissie  welke zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond en Vereniging eigen Huis.


 

Bezint eer ge begint...

Het bouwen van een Tiny House neemt al gauw een half jaar tot een jaar in beslag, afhankelijk van de ervaring en tijd die je erin steekt. Er kunnen diverse redenen en factoren zijn waardoor gaande weg de motivatie wegzakt,
hierdoor kan de duur van de bouw behoorlijk oplopen.
Hieronder volgt een opsomming van waar je zoal tegenaan kunt lopen.

1) Tijd,

Door gebrek aan bouwervaring kan de tijdsduur oplopen! Als je niet over voldoende vrije tijd beschikt, overweeg dan om je Tiny House geheel of gedeeltelijk te laten bouwen (Casco). Als je besluit tot laten bouwen, dan beschik je na opdracht binnen 3 maanden over je eigen Tiny House.

2) Bouwlocatie,

In het Nederlandse klimaat is het noodzakelijk om over een grote droge overdekte bouwlocatie te beschikken. Dit is een must voor opslag van bouwmaterialen, apparatuur en machines. Heb je dit niet, hou er dan rekening mee dat het aantal niet-werkbare dagen aanzienlijk kan oplopen. De huur van een locatie is een post die je dus niet moet vergeten mee te begroten.

3) Gereedschap,

Gereedschappen kun je huren of kopen. De aanschaf van gereedschap is een behoorlijke investering.  Onderschat niet wat je zoal nodig hebt aan speciaal gereedschap. Vergeet niet deze post mee te begroten!

4) Montage en bevestigingsmaterialen,

Om bevestigingsmaterialen te kunnen toepassen heb je kennis nodig van de diversiteit en de hoeveelheid van ijzerwaren die er nodig zijn.  Door het verkeerd gebruik van materialen kunnen er constructieve fouten worden gemaakt. Wanneer deze fouten in een later stadium worden ontdekt kun je voor onaangename kosten komen te staan.

5) Overzicht financiën,

Een compleet Tiny House is een behoorlijke klus om te begroten. Met een Casco Tiny House weet je precies wat de basiskosten zijn, hiermee hebben wij een groot gedeelte van de begrotingszorgen en risico’s weggenomen. Vanaf de eerste dag dat je je Casco Tiny House geleverd krijgt, kun je met je eigen overzichtelijke begroting voor de inrichting aan de slag gaan.

6) Lichamelijke arbeid,

Nieuwe vaardigheden kunnen worden aangeleerd, maar lichamelijke arbeid is lichamelijke arbeid!  De nodige kracht en lichamelijke inspanning is een niet te onderschatten noodzaak om een Tiny House te kunnen bouwen. Voor je begint aan de bouw, vraag je jezelf af of je in staat bent om deze lichamelijke inspanning te kunnen leveren?

7) Voorbereiding en onderzoek,

Het bouwen van een Tiny House is niet hetzelfde als het in elkaar zetten van een Ikea kastje. Een Tiny House gaat de openbare weg op en zal rijvaardig moeten zijn. Ook moet de constructie correct geventileerd zijn en stormen weerstaan. Het vergt het nodige vooronderzoek om deze kennis te verkrijgen.  

8) Passie en doorzettingsvermogen,

Het vergt een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen om aan de bouw van een Tiny House te beginnen. Bedenk wel dat het een jaar kan worden, waarin je veel van je vrije tijd (weekenden/ vakanties) inlevert. Hierdoor kunnen je sociale contacten en je relatie ongewenst onder druk komen te staan. 

 

Zonnepanelen

Wij hebben diverse deskundige partners en leveranciers gevonden voor al uw stroom voorzieningen in uw Tiny House.


Door onze samenwerking is het mogelijk om systemen in de bouw bij ons mee te nemen. Wij hebben hiervoor drie pakketten samengesteld.


 

Waterzuivering

Wij kunnen uw  Tiny House voorzien van een regen waterzuivering installatie.
 
In onze werkplaats staat  een operationele proefopstelling, Graag vertellen wij u in een persoonlijk gesprek meer over de de door ons aanbevolen systemen en mogelijkheden.

 

Zonnepanelen

Wij hebben diverse deskundige partners en leveranciers gevonden voor al uw stroom voorzieningen in uw Tiny House.


Door onze samenwerking is het mogelijk om systemen in de bouw bij ons mee te nemen. Wij hebben hiervoor drie pakketten samengesteld.

 

Kozijnen

We werken alweer een aantal jaren, met volle tevredenheid, samen met de firma Jacobs.
Door hun vakkundigheid en kennis van zaken zijn wij van mening in hun een fijne  partner gevonden te hebben. 

Op de site van Jacobs staat veel informatie te lezen over hun product, productieproces en toegepaste materialen.

Wij gaan er ruimschoots voor zitten en komen samen tot de beste keuze voor jouw Tiny House.
Neem alvast een kijkje in de brochure wat er zoal mogelijk is. 

Trailers

Vlemmix is een van leveranciers van onze trailers deze trailers zijn RDW goedgekeurd en hebben een kenteken
Sinds de ingebruikname van hun eigen lasrobot heeft Vlemmix goede en betrouwbare trailers op de markt gebracht en bouwen wij graag op deze trailer.

Let op: Genoemde prijzen op hun site zijn excl btw! en "af fabriek" (excl..bezorging en tenaamstelling)


 

Trailers vervolg

Thomassen chassisbouw levert ook trailers voor uw Tiny House

 In de sector mobiele bewoning zien we steeds meer nieuwe toepassingen. Zo zijn tinyhouses momenteel sterk in opkomst. Bij mensen die eens wat anders willen dan een rijtjeshuis. Tinyhouses zijn kleine huisjes voor normale bewoning, soms met een oppervlakte van slechts 20 m2, maar ook wel tot 50 m2. Een tinyhouse chassis moet in staat zijn om het hele bouwwerk te dragen.......